FAQ
Er der risici?
Behandlingen kan i meget sjældne tilfælde give ar dannelse, du kan mindske risikoen yderligere ved at du afkøler det behandlede område med is/frosne varer flere gange dagligt, da det fremskynder helingen, og forhindrer meget hævelse og chance for blæredannelse. Dette virker det lindrende, hvis området er blevet ømt og varmt.
Hvis tatovøren har stukket for dybt i din hud, kan arrene fra dette være synlige efter at vores maskiner har nedbrudt blækket i din tatovering. Dermed kan du risikere at få en hyperpigmentering (afblegning) i takt med fjernelse af tatoveringen (dette sker næsten aldrig med sorte tatoveringer).
Denne hyperpigmentering vil dog forsvinde med tiden. Hvis der opstår hyperpigmentering i forbindelse med din tattoo laserbehandling, så kan du dog godt forvente, at der kan gå mellem alt fra 2-10 måneder efter behandlingens afslutning før huden igen ser helt normal ud. Det kan føles som en lang ventetid, men i takt med, at pigmenteringen aftager, vil du lægge mindre og mindre mærke til farveforskellene i huden.
Gør det ondt?
Ja, det gør ondt at få fjernet en tatovering. Folk har forskellige smertetærskler - nogle fortrækker ikke en mine, mens andre gerne vil have et par pauser under behandlingen. Det er akkurat ligesom, når folk får lavet deres tatovering og er meget uenige om, hvor ondt det gør.
Man kan sammenligne smerten fra tatoveringsfjernelse med en elastik, der bliver sluppet mod huden. Vi sikrer dog nedkøling af huden undervejs, og det vil sørge for at tage meget af smerten. Du vil føle en varme og let brændende fornemmelse efter laserbehandlingen af din tatovering. Denne fornemmelse er dog ikke nær så intens som under behandlingen, og den vil meget hurtigt gå over.
Man mindsker størstedelen af ubehaget ved at smøre et tykt lag Emla/Tapin-creme eller anden smertestillende creme på en time inden behandlingen, og pakke området ind i husholdningsfilm. I dagene efter fjernelse af tatoveringen kan området være varmt og ømt. Den bedøvende creme kan købes på apoteket eller hos os.
Hvordan fjerner laseren tatoveringen?
Tatoveringer består af en masse bitte små farvepartikler, som tatovøren har stukket ned i huden.
Ved behandlingen bliver det effektive laserlys sigtet målrettet mod det tatoverede område. På en brøkdel af et sekund går laserlyset derefter ned igennem de øverste hudlag, dog uden at skade disse, og direkte ned i blækket i tatoveringen. Pigmenterne (farven i tatoveringen) bliver brudt op til minimale fragmenter af den store lysstyrke. Fragmenterne bliver derefter optaget af kroppens immunforsvar, hvorefter det bliver renset ud gennem lymfesystemet og udskilt, når du er på toilettet.
I modsætning til da du fik lavet tatoveringen, får du derfor ikke plastikfilm omkring det behandlede område, da vi efter fjernelse af tatoveringen ønsker huden får så meget luft som mulig og derfor også er nemmere at køle ned.
Forsvinder tatoveringen efter én behandling?
Nej, en tatovering kræver altid flere behandlinger. Tatoveringens alder og placering m.m. påvirker antallet af behandlinger, du skal gennemføre, før din tattoo er helt væk. Et typisk forløb på en sort tatovering kræver omkring 10 behandlinger.
Lige så hurtigt en tatovering kan tage at få lavet, lige så langsommeligt er det desværre at få den fjernet igen, da der helst skal gå mellem halvanden og tre måneder mellem behandlingerne.
Hvor mange gange skal jeg behandles, før tatoveringen er væk?
Hvor mange behandlinger, du skal igennem, afhænger af, hvor længe du har haft din tatovering, mængden af blæk i den, hvilken farve den har og hvilken teknik tatoveringen er lavet med. Antallet af behandlinger afhænger også helt afgørende af, hvor godt dit helbred er, hvor på kroppen tatoveringen sidder samt hvilken hudtype du har – ja, sågar om du ryger, som kan gøre det meget svært for processen.
Kan man nøjes med at få fjernet dele af sin tatovering?
Ja, du kan sagtens nøjes med at få fjernet udvalgte dele af din tatovering. Når vi fjerner tatoveringer anvender vi forskellige strålestørrelser til at behandle med, og vi benytter således alt fra 2x2 mm til 8x8 mm.
Med denne præcision kan vi nemt gå ind og fjerne eksempelvis en sætning eller et navn i en eksisterende tatovering. Vi vil dog gøre opmærksom på, at du i enkelte tilfælde kan risikere at skulle en tur forbi din tatovør for lige at få rettet grænsefladerne af din tatovering til.
Tag kontakt til os eller kig ind forbi og lad os høre om dine ønsker til at få fjernet dele af din tattoo. Så kan vi hurtigt rådgive dig og give dig en fornemmelse for, hvor mange behandlinger det kræver, og hvad prisen vil være
Hvem kan ikke behandles?
Gravide og ammende behandler vi ikke grundet manglen på undersøgelser, der frikender, at der kan være bivirkninger for fostre og spædbørn. Bliver du gravid undervejs i behandlingen, må du således tage en pause fra forløbet, så dit barn ikke risikerer at tage skade af farvepartiklerne fra tatoveringen.
Vi tager desuden forbehold for at fjerne tatoveringer på patienter med diabetes, folk med dårligt blodomløb og mennesker med dårligt immunforsvar. Det gør vi, da helingsprocessen ikke er af normal længde.
Processen, hvor kroppen renser sig for farvepartikler, påvirkes af, hvorvidt du har en god blodgennemstrømning. Har du dårligt blodomløb, tager vi forbehold for behandlingen. I enkelte tilfælde vil det blot give en længere behandlingstid. Andre personer må vi helt afvise, da vi altid sætter kundens sikkerhed først i vores arbejde.
Kan man få allergiske reaktioner?
Ja, nogle får allergiske reaktioner ved tattoo fjernelse. I processen, hvor blækket bliver nedbrudt til småpartikler, kan kroppen danne histamin, som kan give allergiske reaktioner i form af rødme og ekstrem kløe. Skulle du opleve kløe eller rødme, kan du indtage et antihistamin som fx Benadryl.
Vi benytter de nyeste maskiner og sikrer, at du er velinformeret om, hvordan du skal behandle området efter behandlingerne, samt hvilke signaler du skal reagere på.
Dag 1, 2, 3 efter fjernelse af tatovering
I dagene efter din tattoo fjernelse er det vigtigt, at have is i fryseren og afsætte tid til hvile. I de første timer når du kommer hjem fra behandlingerne, er det vigtigt at køle området med is i et par minutter af flere omgange. Det hjælper på helingsprocessen, og lindrer, hvis området føles varmt og ømt.
Samtidig er det vigtigt at begrænse din fysiske aktivitet i de første dage efter hver behandling. Området har ikke godt af sved, varme bade og stærk sæbe. Du kan i stedet pleje det med Laser aftercare eller Panthenol salve flere gange dagligt i dagene efter laserbehandlingen.
Sørg også for at have området hævet over dit hjerte, så snart du kan finde lejlighed til det i dagene efter behandlingen. Har du fået fjernet en tatovering på benet eller foden, har du hermed en undskyldning for at smide dig på sofaen og slappe lidt af.
Hvilke risici er der ved fjernelse af tatovering
Efter en tattoo fjernelse kan området være lysere end normalt eller være mere hvidt, rødligt eller lyserødt. Det er helt normalt. Det er også normalt, at der opstår rødme eller små blærer, som er kroppens måde at beskytte huden på. Det er normalt, at blærerne først aftager efter 14 dage. Undgå at ødelægge blærerne, men beskyt dem eventuelt med en ikke-klæbende bandage.
Undgå også at pille i de sårskorper, som huden danner under helingen. De beskytter huden, og hvis du piller i dem, kan du risikere ar og i sjældne tilfælde infektioner. Antibakterielle produkter kan give risiko for allergi, så undgå dem på det behandlede område.
Undgå:
-
At ødelægge eventuelle blærer
-
At skrubbe eller fjerne sårskorper
-
At benytte antibakterielle produkter
-
For meget aktivitet i dagene efter behandlingen
-
Skrappe sæber og andre produkter til huden
-
Sollys på området i dagene op til og efter din tattoo fjernelse
Kriterier er følgende
-
Du må ikke have drukket alkohol dagen før eller på behandlingsdagen
-
Du må ikke være gravid eller ammende
-
Du må ikke være diabetiker eller have svære hudsygdomme da dette kan forhindre en vellykket helningsproces
© 2017 Simple tattoo remove. en del af simple Tattoo og Simple Beauty By Pautsch. CVR 39054043